Wood solo

Ik wil me graag kort voorstellen. Mijn naam is Wouter Loderichs mijn artiestennaam is Wood. Ik ben begonnen in 1996 als bluesgitarist in diverse bandjes en kreeg al snel de naam Woodman, mede door mijn houtkleurige electrische gitaar en een verbastering van mijn naam. Later werd Woodman afgekort als Wood.

Wouter (Wood) Loderichs door Peter Vroon

Als muzikant en componist ben ik altijd op zoek geweest naar vernieuwing en het experiment door het mengen van verschillende muziekstijlen o.a. blues, rock, funk en hiphop.

Ik treed daar momenteel nog steeds met eigenzinnig, eigen repetoire mee op onder de bandnaam ‘Wood’. We hebben met de band twee goed ontvangen cd’s gemaakt en de derde is momenteel in de maak.

Ik heb vanaf 1998 los van de experimentele kant lustig doorgeschreven als singer/songwriter met als muse de verloren liefde maar altijd met hoop en heling als insteek. De invloeden varieren van Ben Harper, Chris Whitley, Ben Howard, Keziah Jones, Bruce Springsteen, John Butler trio, Thomas Dybdahl en onnoemelijk veel andere artiesten.

Zo rond 2006 kwam ik erachter dat de muse niet een persoon of meerdere mensen zijn maar een projectie van mijn eigen gevoelens, waardoor de muse universeel is geworden. Hoop, intimiteit, breekbaarheid, liefde, verdriet, kracht, vergankelijkheid en onvergankelijkheid zijn de leidraad voor mijn liedjes geworden.

Ik maak gebruik van akoestische en electrische gitaren en de Weissenborn. De Weissenborn is een akoestische slidegitaar uit de jaren ’20 die je op je schoot bespeelt.

Mijn Solo album met de titel Wood -Solo- is binnenkort verkrijgbaar via www.woodmusic.nl of gratis te downloaden.

fb-iconJe kunt me ook volgen op Facebook. En als je er toch bent… like dan gelijk even m’n pagina.